Marzysz o gastronomii, z której będziesz naprawdę dumny?


Nic dziwnego. Z biegiem lat branża gastronomiczna przyciąga kolejnych ambitnych, nastawionych na sukces przedsiębiorców. To dzięki nim możemy używać leniwych dni w restauracjach przy deptakach, relaksować się w klimatycznych kawiarenkach czynnych do późnej nocy, i odkrywać kuchnie świata w stylowych food-truckach. I mimo, że wszystko to brzmi pięknie i beztrosko, powadzenie gastronomii to ciężki kawałek chleba, który - mimo niedogodności i ryzyka - niezmiennie kusi wciąż nowe pokolenia. Zapytasz dlaczego?

Jest wiele powodów...


Gastronomia to wspomnienia domowej kuchni, którą prowadziła babcia, i które chce się przekazywać dalej. Gastronomia to rodzinne tradycje i rytuały, ale nie tylko: to także kulinarne pocztówki z podroży do Azji, podczas której zjedliśmy pierwsze noodle, i tysiące innych małych, osobistych powodów, które czynią wybór branży jeszcze słuszniejszym i piękniejszym, a motywację do działania – zupełnie nieograniczoną.

Dlaczego to takie ważne?


Wierzymy, że każda idea potrzebuje dobrego lidera oraz dobrego planu działania. Wierzymy także, że chcesz, by Twój biznes był nie tylko zyskowny i popularny, ale też bezpieczny, klarowny i szybki w zarządzaniu standardami i regułami produkcji.
Wiemy - jako osoby zarządzające biznesami gastronomicznymi na co dzień, jak ważne jest, by zminimalizować pracę z dokumentacją i procedurami, i zająć się tym, co naprawdę ważne dla Twojego biznesu. By to osiągnąć, tworzymy kompleksowe dokumentacje HACCP oraz GMP/GHP, idealnie dostosowane do profilu Twojej działalności. Ponadto obiecujemy, że na codzienną pracę z naszą dokumentacją nie przeznaczysz więcej niż 1 minutę. Twój czas ma bowiem dla nas pierwszorzędne znaczenie.

Dokumentacja HACCP - czas i wygoda.


Dbając o Twoją wygodę, dajemy Ci dwa proste i szybkie rozwiązania, z których możesz skorzystać.

  • ankieta przez internet (na wygodnej platformie zewnetrznej, bez logowania i rejestracji, pytania w większości zamknięte, z gotową opcją wyboru; czas wypełniania - ok. 10 minut)

  • ankieta telefoniczna (w wygodnym dla Ciebie czasie, z jakiegokolwiek miejsca, bez dostępu do laptopa czy internetu, najlepsze rozwiązanie dla osób zabieganych - czas wywiadu - ok. 10 minut)

Ile kosztuje dokumentacja HACCP?


A ile kosztuje Twój czas?
To bardzo ważne pytanie, na które powinieneś sobie odpowiedzieć, zanim podejmiesz jakiekolwiek decyzje.
Musisz bowiem pamiętać, że kupując dobrze sporządzoną dokumentację wydasz więcej, jednak oszczędzisz mnóstwo czasu codziennie, przy jej każdorazowym wypełnianiu.
W zamian – poza dokumentacją – otrzymujesz gwarancję na obsługę powykonawczą do 12 miesięcy, oraz wszystkie poprawki w cenie.
Działamy?

Pakiet basic


Solidnie przygotowana dokumentacja HACCP/GMP/GHP dla małej gastronomii (food truck, lodziarnia itp.)

Cena: od 399 zł

Pakiet standard


Całość potrzebnej dokumentacji - HACCP oraz GMP/GHP dla większej gastronomii (restauracje, pizzerie itp.) oraz małych sklepów .

Cena: od 499 zł

Pakiet expert


Kompletna dokumentacja HACCP/GMP/GHP dla żywienia zbiorowego (hotele, ośrodki wczasowej, przedszkola, sale weselne) oraz dużych sklepów.

Cena: od 899 zł


Sprawdź, co u nas znajdziesz!


Nie jesteś pewien, czy tworzymy HACCP dla biznesu takiego jak Twój? Sprawdź, co mamy w ofercie!

  • HACCP dla restauracji (w tym kuchnia polska, kuchnie świata),
  • HACCP dla firmy cateringowej (obiady z dowozem, koktajle itp.),
  • HACCP dla żywienia zbiorowego (ośrodki wczasowe, hotele itp.),
  • HACCP dla przedszkola (a także stołówek szkolnych itp.),
  • HACCP dla food-trucków (i innych gastronomii niestacjonarnych),
  • HACCP dla kawiarni (oraz klubokawiarni, pubów itp.),
  • HACCP dla cukierni i pracowni tortów artystycznych,
  • HACCP dla gastronomii nietypowych - im dziwniejsza, tym lepiej!
  • HACCP dla sklepów spożywczych, piekarni, i innych...

W biznesie kierujemy się zasadą win to win. Ty wymyślasz biznes, my - najlepiej jak potrafimy - piszemy dla niej dokumentację.
Wchodzisz w to?

Czego jeszcze o nas nie wiesz...


Jesteśmy managerami nie tylko z charakteru.
Posiadamy realne doświadczenie w zarządzaniu, co pozwala nam skupić się na najważniejszych aspektach przy tworzeniu dokumentacji HACCP / GMP / GHP dla Twojej działalności.
System HACCP przerabialiśmy wielokrotnie na własnej skórze, wiemy więc, co zrobić, by uprościć go do maximum.
Posiadamy certyfikat niezależnej jednostki certyfikującej TUV NORD Polska, uzyskany po kilkudziesięciu godzinach zajęć z zakresu tworzenia dokumentacji technicznych.
W dodatku - lubimy pomagać, i czujemy potrzebę pomagania innym.
Czy na początek wystarczy?

Czym jest właściwie dokumentacja HACCP?


Dokumentacja HACCP to ogół zasad i instrukcji potrzebny do zarządzania bezpieczeństwem żywności w restauracji bądź lokalu gastronomicznym.
W skład takiej dokumentacji wchodzą: księga HACCP, która zawiera dokładny opis Państwa lokalu, schematy technologiczne produktów, analizę zagrożeń itp, oraz dokumentacja GMP/GHP, która zawiera zestaw instrukcji i procedur regulujących zachodzące w Państwa lokalu procesy, takie jak sposoby dezynfekcji urządzeń, sposób właściwego przeprowadzania procesów technologicznych itd.

W czym HACCP pomaga właścicielom restauracji?


Cóż, istnieje wiele powodów, dla których warto mieć świadomość wynikającą z zasad spisanych w dokumentacji HACCP oraz GMP/GHP. Przede wszystkim, opisany w dokumentacji system HACCP pozwala zachować bezpieczeństwo produkcyjne w Państwa lokalu. W praktyce - minimalizuje ryzyko zatrucia, a tym samym - niespodziewanej kontroli SANEPID. Ponadto, świadomy właściciel lokalu potrafi dużo lepiej egzekwować wykonywanie obowiązków przez swoich pracowników, choćby tych związanych z czystością w kuchni czy na sali konsumpcyjnej, właściwym użytkowaniem sprzętów, które wpływa przecież na ich żywotność oraz wielu innych.

Czy istnieje podstawa prawna, która zobowiązuje do posiadania HACCP?


Tak, taką podstawą jest Ustawa z dnia 25 sierpnia 2006 r. o Bezpieczeństwie Żywności i Żywienia (Dz. U. z dnia 27 września 2006 r), a także Rozporządzenie (WE) 852/2004. W praktyce system HACCP wprowadza się na podstawie Codex Alimentarius lub wg. normy 22000.

Chcesz wiedzieć jeszcze więcej o HACCP? Sprawdź nasze Q&A!

Chcesz zamówić dokumentację?
Potrzebujesz poznać więcej szczegółów?
A może masz nietypowe pytanie?

Czekamy na Twój kontakt!
tel: +48 663 072 715